top of page

Et efterår i balance

- yoga retreat på Samsø

Dato:

26. - 29. oktober 2023

Underviser

Jannie Krogstrup

Jannie Krogstrup

Når årstiderne og dermed energierne skifter, vil det ofte skubbe os lidt ud af balance, hvis ikke vi er opmærksomme de energier, hver enkelt årstid bringer med sig, og hvordan de påvirker os. Ændringer i årstiderne kalder på ændringer i blandt andet vores adfærd, vores yogapraksis og vores kost.


På dette retreat vil vi med inspiration fra blandt andet den traditionelle kinesiske medicin, som yin yogaen tager udgangspunkt i, støtte kroppen og sindet til at stå stærkere og mere balanceret i efteråret. Med de forskellige praksisser får du mulighed for at trække sanserne tilbage efter en sommerperiode med mange indtryk og et højt energiniveau. Det er tid til sænke farten og vende opmærksomheden mere indad.


Efteråret er også et oplagt tidspunkt til at give slip og gøre plads til nyt. Generelt giver årstidernes skift anledning til at udrense kroppen, men efteråret er en helt særlig tid, der inviterer til at udrense og give slip i en bredere forstand end blot på det fysiske plan. Det kan være ting i dit liv, relationer, handlemønstre, tankemønstre eller noget helt andet, som ganske enkelt ikke gavner dig længere. Det kan også være, du sidder fast i gamle fortællinger om dig selv, som efterhånden er uddaterede og skal omskrives. Så er dette en oplagt mulighed.


Yoga’en, jeg kommer til at guide dig igennem i løbet af disse dage, vil have efterårets energi som omdrejningspunkt, men vi vil også tappe ind i yogaens mere overordnede tema, som for mig er at finde hjem! Hjem til mig selv og til en følelse af at være i fred med mig selv, som jeg er og med verden, som den er. En følelse af at være i ro, når verden raser omkring mig. Og finde hjem til det sted, hvor jeg kan møde mig selv, som den er jeg er, når alle identiteter, roller, selvbilleder og fortællinger falder fra. Der hvor jeg står i min klareste form!


Lørdag inviterer lydterapeut Maja Lykke os indenfor i et intimt lydunivers, hvor du kan give helt slip og overgive dig til lydens magi. Ved brug af syngeskåle, gong, HAPI drum og vindklokker skaber Maja et helt særligt rum med en lang række healende egenskaber. Lyden er blandet andet beroligende for dit nervesystem og kan bidrage til at skabe fokus og klarhed. Samtidig kan den løsne op for stagnerede energier, så din indre energi igen kan flyde frit, og kroppen kan transformere sig på ny.


Jeg underviser altid med den dybeste respekt for den enkelt og for de behov, den enkelte måtte opleve. Om vi bevæger os igennem blide flows, igennem lydens univers eller finder ind i de lange restorative stillinger, inviterer jeg dig altid til at have din indre stemme med på rejsen. Din indre stemme er det kompas, der guider dig, ikke bare når du tager plads på yogamåtten men i lige så høj grad udenfor yogamåtten.


Jeg glæder mig til at synke ind i den rolige og nærende efterårsenergi med dig.


Hvis du har spørgsmål til retreatet, er du altid velkommen til at kontakte mig.

Du finder min mailadresse under tilmeldning.Lokation: 


Retreatet bliver afholdt på Samsø Retreat, som tilbyder skønne og rolige omgivelser. Stedet ligger i udkanten af Brattingsborg skov, omgivet af smuk natur, rigt dyreliv og stedets egne hyggelige haver. Der emmer af stilhed og velvære, og du vil uden tvivl mærke den kærlige energi, som omkranser stedet og vil danne en tryg ramme om dit retreat.

Du kan læse mere om Samsø Retreat på: https://www.samsoeretreat.dk/Pris: 


4900 kr for dobbeltværelse, med et tillæg på 1500 kr for enkeltværelse.

Der er et kun et par enkeltværelser, som så bookes efter først til mølle.

Stedet tilbyder generelt smukke og lyse værelser, der giver rig mulighed for ro og tilbagetrækning.


Blandt de første 8 tilmeldte trækker jeg lod om en “tag en ven med gratis”-plads. Du kan på den måde få mulighed for - kvit og frit - at invitere ham eller hende med, som du gerne vil dele denne weekend med.


Er det dig, der er den heldige vinder, vil du og den, du inviterer med, få tildelt et dobbeltværelse. Har du booket et enkeltværelse, får du selvfølgelig dit tillæg for enkeltværelse refunderet. Det står dig helt frit for, om du vil deltage i lodtrækningen eller blot ønsker et retreat med enkeltværelse, som du har booket til at starte med. Du gør det lige præcis, som det er bedst for dig - du kan blot give mig besked.


Prisen er eksklusiv transport til og fra Samsø. Du kan sejle til øen fra både Århus og Kalundborg. For mere information se:


Århus: https://www.tilsamsoe.dk/


Kalundborg: https://www.samsoelinjen.dk/fartplan


Fra færgelejet (både fra Sælvig og Ballen) kan du tage en telebus for kun 30 kr. uanset destination. Du skal blot booke en plads senest 2 timer inden din ankomst.

Du kan læse mere og booke på: https://samsoebus.dk/telebus/Medbring: 


Da prisen inkluderer overnatninger, alle daglige yogaklasser, lækre veganske måltider, the/kaffe og al yogaudstyr, behøver du blot at medbringe:


  • Sengelinned og håndklæde.

  • Tøj til årstiden så du kan nyde den smukke natur, som venter lige udenfor døren.

  • Evt badetøj hvis du er frisk på en dukkert ved den nærliggende strand.

  • Evt skriveredskaber og dagbog til løbende refleksioner.Tilmelding: 


Du tilmelder dig ved at sende en mail til janniekrogstrup@gmail.com og du vil modtage en faktura med betalingsoplysninger.

Tilmeldingen er først gældende ved betaling og derved også bindende. Ved aflysning fra min side får du selvfølge det fulde beløb retur.


Jeg glæder mig helt enormt til at byde dig velkommen til Samsø og til at møde dig i nærvær og ro.


Namasté - “Jeg hilser det guddommelige lys i dig, som jeg genkender det i mig selv”.


/Jannie

Program

Torsdag


14.00 Åben for ankomst

16.30 Velkomst + Yoga: Kroppen og sindet ankommer

18.30 Middag

20.00 Yoga NidraFredag


07.30 Varmt vand med citron

08.00 Blid morgenpraksis og meditation

09.00 Morgenmad i stilhed

11.00 Yin Yoga

13.00 Frokost + tid til gåtur i skoven, stranden, dagbogskrivning mm.

16.30 Mantrasang/kirtan

18.30 Middag

20.00 Restorativ YogaLørdag


07.30 Varmt vand med citron

08.00 Blid morgenpraksis og meditation

09.00 Morgenmad i stilhed

11.00 Yoga og pranayama for udrensning af kroppen

13.00 Frokost + tid til gåtur i skoven, stranden, dagbogskrivning mm.

16.30 Yin Yoga - efterårets organer

18.30 Middag

20.00 Klangbad v. lydterapeut Maja LykkeSøndag


07.30 Varmt vand med citron

08.00 Blid morgenpraksis og meditation

09.00 Morgenmad i stilhed

11.00 Yoga og pranayama

13.00 Frokost

14.30 Tak for denne gang + check ud

bottom of page